Komatozno delovanje in misel na “ljud”


Napisano 16.12.2009 22:16 | avtor: robertinho

Ozirati se na napisano…na nazaj…je neproduktivno. Takšno početje narekuje neuspeh. Vsaj, ko gre za bloganje.

To počnem že leta. Letos malo manj… Veliko manj. Premalo? Ali pa enostavno ni ničesar za povedati? Dodati? Odvzeti?

Kaprica današnjega dne bi bila: ljudje ostajamo ljudje.

V primeru moje nekdanje sošolke bi veljalo: ljud se druži z ljudmi.

No, sicer pa se je začela zima. Predstanje tistega, kar prihaja. Pomlad. Februar. Odhodi in mahanje v pozdrav. Nekaj solza in spet novo poglavje. Pogledi skozi okno na samotno ulico, ki je začuda vedno nekoga polna. VEDNO.

In spet smiljenje in ukvarjanje s samim seboj. Patetika. V pravem pomenu besede. Če mi je všeč ali ne.

Kdo ve…morda spet kaj napišem. Se preberem. In me dejansko en drek briga kaj si o tem kdo misli. Berite kaj drugega. TO JE MOJE PISANJE. Pa, saj ste vendar na spletu. Wikipedia ima vedno kak zanimiv podatek, ki je zrasel na zeljniku onanirajočega Indijca, ki opravlja delo kakega Britanca…ker je pač Outsourcing ekstremno popularen.

Se mi zdi, da sem včasih imel kaj več za povedat. Morda je krivo delo, ki ga opravljam. Posipam se s pepelom in se grem Sizifovega porivanja navkeber. Se splača? Niti ne. Pa vendar. Malo me je mazohista. Ne bom pa dovolil, da mi nekdo potisne prst v rit.

Pišem od leta 2006… od napisanega je ostalo skoraj nič. Pa ne zato, ker me je sram napisanega. Zato, ker preteklost prežvečim in jo pustim za seboj. Tu in tam privre in me vrže na kavč v nekdanjem mojem stanovanju, kjer sem kraljeval samo jaz. Zdaj so časi drugačni. Ukvarjam se s trebuhom, s prehrano… Z zbujanjem zjutra, pekočim želodcem… Tipično. Skorajda odraslo. Nič brezskrbno. In kamen si naložim sam. Popolnoma sam.

Sem pa še vedno tukaj. Živim lastno legendo in se upiram času…in cepljenju proti gripi. Ker ne verjamem, da je svinjska lahko gripa…svinjski so lahko ljudje. Ali pa kak “ljud”.

  • Share/Bookmark


Pusti komentar

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !